De alpaca

Alpaca’s zijn sociale dieren en worden daarom in groepen (roedels) van minimaal twee dieren gehouden. De natuurlijke leefomgeving van de alpaca zijn de hoogvlaktes in Zuid- Amerika. Deze hoogtes van ruim 4000 meter kenmerken zich door grote temperatuurverschillen die zich in relatief korte tijd voordoen. De temperatuurwisselingen van -20 ºC ‘s nachts tot +20 ºC overdag heeft tot gevolg gehad dat de wol een de goede temperatuur- en vocht regulerende werking heeft. En dat ervaar je als je alpaca draagt! Het dragen van kleding van alpacawol is dan ook aangenaam in alle seizoenen.

Al van oudsher is de alpaca in Zuid- Amerika een gedomesticeerd dier. Men gaat dan ook zachtzinnig met de beestjes om. Één keer per jaar wordt de alpaca geschoren, zo’n scheerbeurt levert 3 tot 5 kg wol op. Echter blijft er na zorgvuldige selectie maar een kleine kilo over! Dit is geschikt voor ongeveer één trui.

Vroeger was kleding van alpacawol alleen betaalbaar voor de welgestelden. Het werd ‘het goud van de Inca’s’ genoemd omdat van alpaca koninklijke kledij werd gemaakt. Nu zijn de producten van alpacawol er ook voor jou!

Wat zijn de unieke eigenschappen van alpaca?

  • Alpaca is super zacht en fijn wat een hoog draagcomfort gegarandeerd.
  • Alpaca is een holle vezel die de lichaamswarmte op aangename wijze vasthoudt én vocht reguleert. Aangenaam warm zonder transpireren!
  • Alpaca is hypoallergeen en daardoor geschikt voor bijna iedereen. Het bevat (nagenoeg) geen lanoline waardoor ook mensen met wol allergie  met plezier alpaca kunnen dragen!
  • Ook is het súper sterk waardoor het niet alleen natuurlijk is maar ook nog eens duurzaam. Zo heb je heel veel jaren plezier van je aankoop.