INTI is een fairtrade Nederlands label dat staat voor duurzame en eigentijdse truien. Alles wordt met de hand gemaakt met respect voor natuur, culturen en mensen. Door lokale breiers die vanuit hun eigen huis werken is elk kledingstuk steek voor steek liefdevol ontwikkeld. Dát is INTI’s essentie van duurzame en eerlijke mode!

Een mooi detail: op het label van je trui staat handgeschreven de naam van de breister!

Aandacht voor de natuur

INTI Knitwear maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke kleurstoffen. De truien in natuurtinten zijn überhaupt niet geverfd maar gemaakt van de natuurlijke kleuren van de alpaca vacht. Puurder kan het haast niet!

Aandacht voor het dier

Alle wol van INTI Knitwear wordt op diervriendelijke wijze verkregen. De alpaca wol is afkomstig uit Peru van kleine alpaca boerderijen. Al van oudsher is de alpaca een dier van veel betekenis voor de Peruanen. Dit maakt dat ze heel zuinig zijn op hun beestjes.

De eigenaren

Zo’n 30 jaar geleden waren Anna Cales en Leon van den Broek jonge en avontuurlijke backpackers op hun eerste reis naar Zuid-Amerika. Het was liefde op het eerste gezicht: het continent, de prachtige natuur, de kleurrijke cultuur en de gastvrije mensen; het heeft hun hart gestolen. Nog steeds zijn ze de helft van het jaar in het noorden van Ecuador te vinden. Daar ondersteunen ze de productie en hun team van ruim 700 breiers. Zo worden vele vrouwen voorzien van een eerlijk inkomen én van arbeidsplezier!

INTI knitwear - Leon van de Broek

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie