Leuk dat je kennis wilt maken met het gezicht achter Alpaca Fashion! Ik ben Willemieke – naast eigenaar van deze webshop met duurzame en eerlijke producten ben ik ook vrouw van August en trotse moeder van Timeüs.

Mijn passie voor alpaca heb ik te danken aan mijn schoonmoeder Joke. Toen ze in de jaren 90 vanwege het werk van haar man in Bolivia kwam te wonen, ontdekte ze de fantastische alpaca breisels! Met een koffer vol vesten en truien ging ze terug naar Nederland. Maar deze koffer bleek al snel niet genoeg… en zo ontstond haar eigen zaak: ARAÑA.

In 2018 werd Alpaca Fashion onderdeel van ARAÑA en sinds begin 2021 mag ik me trotse eigenaar van deze webshop noemen!

Huiswinkel

Als je de alpaca producten van ARAÑA en Alpaca fashion wilt zien en passen, dan ben je van harte welkom in de huiswinkel in Veenendaal. Van september tot maart houden wij regelmatig openhuisdagen in onze huiswinkel. Kijk hiervoor even op onze agenda aan de rechterkant van de pagina. Op andere dagen ben je natuurlijk ook van harte welkom, maar dan is het beter even van te voren te laten weten wanneer je hoopt te komen. Onze huiswinkel ligt net buiten het centrum bij de Nieuwe Molen (Mulderslaan 17 Veenendaal). Op het pleintje bij de molen is parkeerruimte en eventueel kan je daarvandaan naar het centrum lopen (5 min).

Wij kijken ernaar uit je met een kopje koffie of thee te verwelkomen!

Alpaca Fashion duurzame alpaca wollen sokken pantoffels polswarmers

Eerlijke kleding & accessoires

En ook ik was op slag verliefd en ontdekte dat je duurzaamheid gewoon kan dragen. De mooie (natuurlijke) kleuren, de super zachte aangenaamheid van alpaca én het bijzondere verhaal achter de alpaca collectie.

Alle producten van Alpaca Fashion zijn letterlijk en figuurlijk ‘feelgood’. Ze zijn namelijk onder eerlijke omstandigheden gemaakt in Peru. Hierbij wordt gebruik gemaakt van al eeuwenoude kennis en technieken. In 2018 zijn we bij de ateliers in Peru op bezoek geweest om een indruk te krijgen van de werkomstandigheden en het productieproces.

Alle kleding is WRAP en BASC gecertificeerd. Het WRAP – certificaat garandeert goede werkomstandigheden voor de medewerkers, het BASC- certificaat geeft aan dat er een veilige coöperatieve handel tussen internationale organisaties wordt gevoerd.

Alpaca Fashion winkel aan huis in Veenendaal